Πως Διαλέγουμε τον Σκύλο μας

Εκπαίδευση Σκύλων

Επιλογή Σκύλου

Όλοι όσοι αγαπούν τους σκύλους θα ήθελαν να έχουν έναν δικό τους. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν λοιπόν, θα πρέπει να προσέξουν κάποια πράγματα κατά την επιλογή σκύλου. Τα πράγματα αυτά θα βοηθήσουν στο να μην ταλαιπωρηθούν ούτε οι ίδιοι, αλλά ούτε και το σκυλάκι τους. Πριν διαλέξουμε τη ράτσα του σκύλου και το μέγεθος, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τι ανάγκες και τι υποχρεώσεις έχουμε. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή του σκύλου που θα βάλουμε στη ζωή μας.

Ενεργητικότητα

Για παράδειγμα όταν έχουμε πολλές υποχρεώσεις και δεν έχουμε πολύ χρόνο να διαθέσουμε για το σκυλάκι μας, θα πρέπει να διαλέξουμε ένα σκύλο (μια ράτσα), ο οποίος από τη φύση του να μην έχει απεριόριστη ενέργεια.

Αν ο σκύλος είναι ιδιαίτερα ενεργητικός και έχει αστείρευτη όρεξη για παιχνίδια, δε θα μπορούμε να την εκτονώσουμε και αυτό είναι μια κατάσταση δύσκολη, τόσο για εμάς, όσο και για τον σκύλο μας. Μερικές από τις ράτσες αυτές είναι το γαλλικό μπουλντόγκ και το αγγλικό μπουλντόγκ.

Αν είστε αθλητικός τύπος και θέλετε ο σκύλος σας να σας ακολουθεί παντού, ενδεικτικές ράτσες που μπορείτε να υιοθετήσετε είναι το μπόξερ, το τζακ ράσελ τεριέ, το μαλινουά κ.τ.λ.
Όταν αποφασίσουμε αν θέλουμε ένα σκύλο ενεργητικό ή πιο χαλαρό προχωράμε στην επόμενη απόφαση μας. Αν θέλουμε έναν σκύλο που κάνει φασαρία π.χ. γαβγίζει συνέχεια ή έναν πιο ήρεμο. Αν για παράδειγμα μένουμε σε πολυκατοικία και φοβόμαστε πως θα υπάρχει πρόβλημα με τους ενοίκους, πρέπει να διαλέξουμε ένα πιο ήρεμο σκυλάκι.

Κοινωνικότητα

Μία άλλη παράμετρος για την κατάλληλη επιλογή σκύλου είναι αν θέλουμε έναν σκύλο, ο οποίος να τα πάει καλά με τα παιδιά (αν έχουμε οικογένεια ή περιμένουμε το νέο μέλος της οικογένειας) και να είναι κοινωνικός. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να μη μας ενοχλεί. Ενδεικτικές ράτσες για πολύ κοινωνικούς σκύλους και καλούς με τα παιδιά είναι τα λαμπραντόρ ριτρίβερ, τα γκόλντεν ριτρίβερ, τα μπόξερ, τα καβαλίερ κινγκ τσαρλς σπάνιελ. Αν κάποιος θέλει ένα σκύλο ο οποίος έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά του φύλακα προτεινόμενες ράτσες είναι: ντόπερμαν, γερμανικός ποιμενικός ελληνικός ποιμενικός, ροντβάηλερ κ.α.

Χαρακτήρας

Τέλος, όταν καταλήξουμε σε όλα τα παραπάνω μπορεί κάποιος να αναρωτιέται για το χρώμα που θα έχει το σκυλάκι του. Εκτός από τις ράτσες που μας περιορίζει το χρώμα, καλό θα είναι το σκύλο που θα επιλέξουμε να τον επιλέξουμε για το χαρακτήρα του και όχι το χρώμα του! Ωστόσο, κάποιες φορές μπορούμε να τα συνδυάσουμε. Για το χαρακτήρα του σκύλου μας, όταν αποφασίσουμε τι θέλουμε π.χ. ένα σκύλο κυριαρχικό ή έναν πιο υποτακτικό ή έναν με ήρεμη συμπεριφορά, μπορούμε να συζητήσουμε με τον εκτροφέα. Ο εκτροφέας διαθέτει την εμπειρία να μας ενημερώσει και να μας κατατοπίσει, έτσι ώστε να κάνουμε την κατάλληλη επιλογή σκύλου.Μη ξεχνάτε όμως και τα ημίαιμα αδεσποτάκια!

Αυτά λοιπόν για αρχή είναι όσα πρέπει να έχουμε υπόψη για να κάνουμε τη σωστή επιλογή του σκύλου μας. Γιατί αυτός θα είναι ο πιστός μας σύντροφος για ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας!

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Larisa Dog Academy
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946275779