Δέκα Επικίνδυνες τροφές για το σκύλο!!!

Επικίνδυνες τροφές για το σκύλο

Όλοι θέλουμε να ταΐζουμε το σκύλο μας όσο το δυνατόν πιο υγιεινά! Ανεξάρτητα από την διατροφή που θα επιλέξει κάθε ένας υπάρχουν ορισμένες τροφές που δεν πρέπει να περιέχονται ποτέ στην διατροφή του είτε στα κύρια γεύματα, είτε σαν λιχουδιές!

1)Κρεμμύδια: Κρεμμύδι σε όλες του τις μορφές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο είτε φρέσκο είτε μαγειρεμένο είτε σκόνη γιατί καταστρέφει Ερυθρά αιμοσφαίρια και μπορεί να προκαλέσει αναιμία στο σκύλο!

2) Καφεΐνη :Η καφεΐνη σε τσάι σε καφέ σε ενεργειακά ποτά Σοκολάτες σε κακάο και οπουδήποτε αλλού είναι Δηλητήριο για το σκύλο και αυτό Την καθιστά πολύ επικίνδυνη!

3) Αλκοόλ: Το αλκοόλ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και προκαλεί τα ίδια και χειρότερα αποτελέσματα στο σκύλο όπως και στον άνθρωπο με πολύ μικρότερη ποσότητα.Μπορεί να προκαλέσει από εμετό και διάρροια έως και το θάνατο!

4) Σοκολάτα: Όλοι θα έχετε ακούσει ότι δεν κάνει να τρωει σοκολάτες Σκύλος μας διότι μπορεί να προκαλέσει τύφλωση όπως λέει ο Αστικός Μύθος. Η αλήθεια είναι ότι η σοκολάτα περιέχει Θεοβρωμίνη ένα αλκαλοειδές διεγερτικό το οποίο έχει παρόμοια δράση με την καφεΐνη και  βρίσκεται σε όλα τα είδη σοκολάτας .Μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα υπερβολική δίψα αρρυθμίες Ακόμη και θάνατο !

5) Αλάτι: Το αλάτι σε μεγαλύτερες ποσότητες από ότι προσφέρει η τροφή Στο σκύλο μπορεί να προκαλέσει και την Ανάγκη για Υπερβολική κατανάλωση νερού το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση!

6) Ζάχαρη: Ζάχαρη και τα γλυκά είναι ανθυγιεινά και μπορεί να προκαλέσει την ίδια ζημιά όπως και τους ανθρώπους όπως παχυσαρκία πρόβλημα στα δόντια ζάχαρο και τα λοιπά αλλά πολύ πιο γρήγορα σε πολύ μικρότερες ποσότητες!!!

7) Σταφύλια: Τα σταφύλια και οι σταφίδες είναι πολύ επικίνδυνα για το σκύλο αφού ενδέχεται να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια !Ακόμη και μία μικρή ποσότητα μπορεί να αρρωστήσει το σκύλο !Κάποια από τα συμπτώματα είναι να είναι ληθαργικός ο σκύλος μας, να μην έχει καμία διάθεση και οι εμετοί .

8) Λίπη σε μεγάλη ποσότητα: Η κατανάλωση μιας μεγάλης ποσότητας λίπους στην καλύτερη περίπτωση θα προκαλέσει κολίτιδα.Καθημερινή κατανάλωση λιπαρών τροφών σε μεγάλη ποσότητα καταλήγει σε παχυσαρκία με επακόλουθα όπως καρδιαγγειακά προβλήματα διαβήτη και τα λοιπά!

9) Πιπέρι καυτερά και πικάντικα: Το πιπέρι και άλλα καρυκεύματα Πού βρίσκονται μέσα στα ανθρώπινα Φαγητά και όχι μόνο μπορεί να προκαλέσουν Οξεία ή χρόνια γαστρίτιδα και κολίτιδα !

10) Ιδιαίτερα επικίνδυνα Εάν καταναλωθούν από το σκύλο είναι κάποιοι ξηροί καρποί και πολλά από τα καλλωπιστικά φυτά Λουλούδια και φυτά από λαχανικά όπως ντομάτα και αλλά.

Καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον κτηνίατρο σας Ο οποίος είναι και ο ειδικός για το τι επιτρέπεται για Κατανάλωση καί να σας πει περισσότερα στο τι να προσέχετε και τι να αποφεύγετε ώστε Ο σκύλος σας να είναι ασφαλής !!!